Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lisbet Svedberg 60 år

60 år fyller i dag Lisbet Svedberg, Älandsbro.

Annons
Jubilaren växte upp i Orsa tillsammans med två bröder och en syster. Hennes mamma Mildred jobbade inom Orsa kommun och pappa Rune på SJ. I tidig ålder började hon och bröderna med orientering. Framgångarna lät inte vänta på sig och vid 20 års ålder var hon svensk juniormästarinna.
Den stora kärleken mötte hon i Lennart "Lillstrimma" Svedberg i Mora. Barnen Tomas och Puck kom till världen. Makarna uppförde tre hus och byggde för framtiden. Lennart gick bort 1972 och Lisbet stod då ensam med två små barn och hus.
Hon har i alla tider uppvisat en otrolig vilja och kämpaglöd. Idrotten ligger henne mycket varmt om hjärtat och hon har varit engagerad i många olika forum. Bergeforsens SK, Medelpads skidförbund, Lady Lufsen och inom Västernorrlands idrottsförbund.
Det är med stor glädje hon nu ser hur sina barnbarn idrotta både på Alnö och i Alingsås. Sonen Tomas bor på Alnö och dottern Puck i Alingsås. Så fort Lisbet får tid och möjlighet tankar hon bilen full och styr mot Alingsås. Lämpligt är då att stanna till i Orsa och besöka mamma Mille och syskonen.
Lisbet har renoverat och fixa till sitt hus i Älandsbro. En tradition familjen har är att ispimpla i samband med hennes födelsedag.

Mer läsning

Annons