Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Merit Rudberg har avlidit

/

Annons
Merit Rudberg, född Svärd, Sundsbruk, har efter en tids sjukdom avlidit 68 år gammal.
Hon var född i Borrby, Skåne och växte upp där med sina yngre systrar Barbro och Eva. 1959 gifte hon sig med Klas Rudberg från Eskilstuna. 1962 föddes första dottern, Cecilia, och tre år senare den andra, Helena. Strax efter hennes födelse flyttade de till Sundsvall, då Klas fått en tjänst som vice brandchef. 1969 utökades familjen med sonen Magnus. Merit fick ta ett stort ansvar för hemmet och familjen då maken utöver sitt yrkesarbete även tränade Giffarna en period.
När sonen började i skolan gick Merit ut i förvärvslivet. Att sy var ett av hennes stora intressen, som hon då fick nytta av. Under många år vikarierade hon som textillärare vid olika skolor. Så småningom blev hon fritidsassistent vid Bergsåkers skola och hade bland annat hand om biblioteket och kiosken samt hoppade in som vikarie. Hon var känd som en rättvis och bestämd person som var mycket omtyckt av elever och personal. Trots sina 40 år i Norrland pratade hon fortfarande skånska.
På sin fritid tyckte hon om att sy, barnens kläder gjorde hon ofta själv. Hon älskade musik och var tidigare medlem i Visans vänner. Hon var även konstnärlig och fick utlopp för denna sida i bland annat arbete med keramik. På hösten gick hon gärna på skogspromenad och plockade svamp. För sina sex barnbarn var hon en engagerad mormor och farmor. Hon var medlem i Inner Wheel och W:6.
Maken avled 2003 och hon sörjes närmast av barnen Cecilia, Helena och Magnus med familjer, systrarna Barbro och Eva samt övrig släkt och vänner.

Mer läsning

Annons