Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minnesord Curt Bladh

/

I dag den 22 juli 2016 är det dags att ta ett sista farväl av Curt Bladh i Sundsvall, som blev 74 år.

Annons

Han sörjs närmast av hustrun Ann Kristin Bladh, barnen Jonas och Jakob med familjer och övriga släktingar. Curt har hyllats av kolleger och andra som samarbetat med honom för hans goda gärningar inom kulturdebatten i Sverige och för hans mångåriga arbete som kulturredaktör vid Sundsvalls Tidning.

Vi inom Riksorganisationen GAPF, Glöm Aldrig Pela och Fadime, vill stämma in i hyllningen av Curt Bladh för hans goda gärningar för de utsatta av hedersrelaterat våld och förtryck.

Curt kommer alltid att leva vidare i mitt hjärta med sin humor, värme och klokhet.

Jag kommer aldrig att glömma hans stöd och engagemang för de som blivit utsatta för hedersbrott.

Det finns så många fina minnen tillsammans med Curt. Exempelvis när GAPF skulle inviga ett nytt kontor. Curt och hans fantastiska fru Ann Kristin hjälpte oss att montera möbler till långt in på natten, för att sedan skjutsa hem mig och min familj klockan fyra på morgonen. Curts hjälpsamhet och omtänksamhet har verkligen berikat mitt och mina barns liv, och att få prata med honom har varit så lärorikt. Och roligt.

Minnena av Curts intelligenta reflektioner och lugna vänlighet med mycket integritet ger oss andra kraft och perspektiv. Den sortens begåvning behöver vår värld så mycket mer av.

Att ha fått lärt känna Curt är en stor gåva. Jag tackar honom av hela mitt hjärta för vänskap och för allt vad han och hans familj har gjort för alla som är utsatta för hedersrelaterat förtryck och våld. Curts kloka röst och glada skratt kommer alltid att leva kvar inom oss.

Mer läsning

Annons