Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minnesord över Olle Norberg

/

Annons
Olle Norberg har lämnat fjällvidderna.

En välkänd profil och fjällpersonlighet i Härjedalen har lämnat jordelivet.
Hotellägaren av Walles Fjällhotell i Bruksvallarna gick bort strax efter midsommarhelgen. Olle blev 50 år. Han sörjes av livskamraten Malla och barnen Maria och Johan , brodern Björn med familj samt en stor skara vänner i hela landet..
Olle, född och uppväxt i Bruksvallarna, gav hela sitt liv åt fjället och dess näring. Hela den Norbergska släkten har präglat fjällhotellrörelser i västra Härjedalen. Olle övertog, tillsammans med brodern Björn, sin fars Paul Norbergs vackra och omtyckta hotell, Walles, som han drev och utvecklade med stor framgång till sin död.
Olle var en vänlig själ, som var nära till hands när någon behövde hjälp. Hans praktiska kunskaper kom väl till pass i fjällvärldens olika varianter. Sällan eller aldrig fanns hos Olle utrymme för hårda ord. Hans godmodiga sinne och lugn gav en trygghet och äkthet kring hans person. För alla oss, som i många år följt Olles livsverk i de paradisiska naturområdena i Bruksvallarna, känns fjällen nu tommare och hela naturen sörjer sin fjällkamrat. Vi som fick den stora förmånen att vara en av Olles nära vänner känner sorgen tung och hans bortgång ogripbar.
Också inom motorbranschen var Olle Norberg mycket framgångsrik. Många är de skoterförare som med glädje tänker på Olles ivriga intresse för denna vintersport. Det har också resulterat i Team Walles och att sonen Johan blivit en av Sveriges främsta skoterförare.

När de majestätiska fjällvidderna nu står där sommarklädda i grönska och ljuvlighet, skall de minna om en underbar människa och hans livsgärning. Och när vinterns täcke formar sina vita vidder över Bruksvallarnas vackra fjäll skall vi minnas Olles goda hjärta och känna respekt för hans liv och gärning. Hela fjällvärldens skönhet sörjer dig Olle. Du var en god människa.

Kjell Lönnå

Mer läsning

Annons