Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kjell Lundberg har avlidit

Kjell Lundberg, Söderhamn, insomnade stilla efter en kortare tids sjukdom måndagen den 28 september, 85 år gammal. Hans närmaste är barnen Lena, Åke och Ingemar med familjer, innefattande åtta barnbarn och två barnbarnsbarn, samt livskamraten Dagmar.

Annons

Kjell föddes och växte upp på hemmanet i byn Västerå i Medelpad som mellanbarn i en syskonskara på fem. Efter att ha arbetat i lantbruket och i skogen några år sökte han sig till Ålsta folkhögskola, vilket ledde honom vidare till tekniskt läroverk och till Folkskoleseminariet i Härnösand.

Efter några år som högstadielärare i Härnösand flyttade han med familjen till Dalarna, där han arbetade som rektor i Ore kommun mellan åren 1964 och 1969. Flytten gick sedan till Söderhamn och tjänsten som rektor för låg- och mellanstadiet, med tiden även högstadiet, där han arbetade fram till pensionen 1995.

Förutom att Kjell var en hängiven skolledare klappade hjärtat genom hela livet för idrott, och däribland främst skidsporten.

I tonåren hemma i Medelpad cyklade han till otaliga skidtävlingar med skidorna fastsurrade på cykeln. Så småningom genomförde han ett stort antal Vasalopp och sågs på senare år i spåren på Hällmyra så snart det var före.

Kjell var ordförande i Hälsinglands Skidförbund 1971–2002. Han erhöll SSF:s förtjänstmedalj i guld 2008. Engagemanget för barn och ungdomars idrottande var stort genom hela livet.

Som ung spelade Kjell dragspel tillsammans med sin far på fiol till dans och bröllop.

Vi kommer att minnas honom i skidspåret, på fjällheden i Lofsdalen eller på vandring i skogen men också de härliga stunder då han tog fram dragspelet och spelade de gamla vemodiga låtarna från förr. Saknaden är stor!

Barnen med familjer

Mer läsning

Annons