Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minnesord Arne Andersson

Arne Andersson, Sundsvall, har avlidit i en ålder av 95 år. Närmast sörjande är barnen Bengt och Sonja med familjer, samt syskon med familjer.

Annons

Arne är född i Grängsjö och är uppväxt i Gnarp med många roliga barndomsminnen tillsammans med elva syskon.

2008 blev han änkeman då hans älskade maka Maj-Britt gick bort. Tillsammans fick de två barn, två barnbarn och ett barnbarnsbarn, och slutligen ett ytterligare barnbarnsbarn efter Maj-Britts bortgång.

Exercisen gjorde Arne som många andra i Östersund och under yrkesåren har han arbetat som lokförare, ett yrke som han trivdes mycket bra med fram till pensionen.

Han började på SJ i Ånge på banan, men sökte sig sedan till Harmånger där han har fått många roliga minnen från arbetsdagarna på Bergsjö-banan. Som den gång då de stannade loket för att ta sig ett dopp, ja, det var nog härliga tider då.

Han hamnade slutligen i Sundsvall. Arne har varit mycket släktintresserad och har rest för att leta upp sina utvandrade släktingar i Amerika. Därefter så reste han tillsammans med makan Maj-Britt på ännu en underbar resa till Amerika.

Han har även gjort många trevliga utflykter med bil i Norge tillsammans med Maj-Britt, och med tåg till Danmark, och turer med de stora båtarna till Finland.

Det har också hunnit bli många uppskattade dansturer till Hundskinnet i Bergsjö dit de åkte varje söndag på pensionärsdans.

Arne gick med i IOGT Godtemplarrörelsen i sina tidiga ungdomsår och har denna orden varit trogen i hela sitt liv. Han har fått tagit emot många diplom angående detta under sin livstid.

Sina sista levnadsår har Arne till bringat på äldreboendet Lindgården i Sundsvall där han har fått god omvårdnad, det har även funnits äventyr där för honom, som när personalen arrangerade att han fick åka ner till järnvägsstationen och morsa på yrkesverksamma lokförare. Sedan så bar det iväg på en tripp med tåget. På äldreboendet har det även funnits musikunderhållning där Arne ibland deltog med sitt munspelande.

Sonja Hurtigh, dotter

Mer läsning

Annons