Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minnesord Eva Norberg

Eva Norberg, Söråker, har avlidit i en ålder av 76 år.
Närmast sörjande är maken Kenneth med familj.

Annons

Eva föddes i Krigsbyn utanför Söråker. Tidigt startade hon förvärvsarbeta och flyttade till Härnösand. Under många år i Härnösand jobbade Eva på sjukhusets röntgenavdelning. Vid sidan av sitt yrkesarbetande liv engagerade hon sig även i Kommunalarbetareförbundet och ABF (Arbetarnas Bildningsförbund) samt inom Socialdemokraterna.

Vi som kände Eva har många kära minnen att tacksamt bevara. Eva var en god folkbildare och trodde på att varje människa har förmågan till inlärning, utbildning, utveckling och peppade många personer till förtroendeuppdrag och studier i facket. Även i folkhögskolans värld, och då främst på Hola, var Eva välorienterad som kursledare främst i fackliga kurser. Evas hjärta klappade hela livet för Kommunalarbetareförbundet och när det sedan var pensionsdags engagerade hon sig i SKPF – Kommunals Pensionärsorganisation.

Inom ABF Härnösandsorten – som under åren övergick till ABF Ångermanland och ABF Västernorrland – fanns Eva som en engagerad viceordförande, ledamot och cirkelledare under ett flertal år. Förmågan att alltid se möjligheter förde henne till en given ledare för utveckling och organisationsförändring. I ABF:s Arbetsgivarorganisation ABFF Sverige var hon den första kvinnliga ledamoten.

Steget in i politiskt engagemang har alltid varit en självklarhet och förde Eva till uppdrag inom fullmäktige, kommunstyrelse och flera nämnder i Härnösand och Timrå.

Trots att kalendern ofta var fulltecknad engagerade hon sig tillsammans med Kenneth djupt i RSMH i såväl styrelser som stöd för dess medlemmar och som reseledare runt om i landet.

Närmast hennes hjärta fanns ändock hennes privata sfär tillsammans med maken Kenneth i hemmet och paradiset Oxviken. Under senare år har de färdats många mil utom och inom landet i sin husbil och kommit hem med oförglömliga minnen – något som Eva gärna delade med sig av.

Med Evas bortgång har vi förlorat en god, rakryggad, engagerad vän och kamrat. En vän som alltid hörde av sig per telefon eller vykort till sina närmaste. Många härliga skratt och ljusa minnen vårdar vi och håller kärt i vårt minne.

Vännerna i Politiken och ABF gm Lisbeth Eklund

Mer läsning

Annons