Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minnesord Gerd Lindblom

Gerd Lindblom, Ramsjö, en älskad maka, mamma, mormor, mormorsmor och svärmor har avlidit efter en tids sjukdom, nyss fyllda 85 år.

Annons

Just i denna stund känns allt så tomt, ena dagen kämpade hon, precis som hon alltid gjort, andra dagen ville hon få vår tillåtelse att få gå vidare. Hon orkade ej mer och såg fram emot att få träffa sonen Lars.

Hon har alltid tänkt på andra före sig själv. Hon levde för de sina. Barnbarnen var hennes stora glädje, precis som barnbarnen uttryckte det: ”tänk om alla fick ha en mormor som vi hade”. Med villkorslös kärlek och trygghet stod hon alltid upp dem.

Hennes kärlek var stor till skog och mark och då framförallt bärplockning. När hon inte orkade gå så långt de senaste åren, satt hon vid en hallonbuske med kepsen på sned, när busken var avplockad ropade hon: ”nu är det tomt här, hjälp mig till en ny buske”.

Vi tänker på alla högtider vi fått dela med henne, tänker på alla samtal vi haft, alla hennes berättelser från förr, kloka ord, humorn och ödmjukheten. Hennes underbart goda mat, som vi alltid har ringt och frågat: ”hur du gör den maträtten”. Vi tänker fortsätta laga hennes mat, så barnbarnen även fortsättningsvis ska få ta del av hennes matkonst.

Mamma och pappa var gifta i över 60 år, men hade alltid så mycket att prata om, ibland när vi sov över kunde vi höra hur de låg och pratade om allt mellan himmel och jord sent på kvällarna. De avslutade alltid sin dag med god natt och sov gott. Tack för i dag. De var så trygga och kärleksfulla mot varandra. Alla vi minns när vi kom hem till mamma och pappa, mamma stod alltid vid dörren och välkomnade oss med en kram, när vi åkte stod hon också där men då fick vi slängpussar.

Vår mamma, maka, mormor och svärmor ska veta att hon var älskad av alla de sina och vi är idag mycket glada och tacksamma att vi har fått dela våra liv med henne.

De dina gm. Astrid Amré

Mer läsning

Annons