Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minnesord Gudrun Engström

/

Gudrun Engström, Sundsvall, har avlidit 75 år gammal. Hennes närmaste är maken Göran samt Katarina och Lars med familjer.

Annons

Vi har arbetat sida vid sida i många år på Bosvedjeskolan i Sundsvall. Gudrun var en mycket omtyckt lärare. Älskad av elever, föräldrar och personal. Alltid glad och positiv.

För drygt 30 år sedan bestämde vi oss för att träffas privat och bilda ett tjejgäng. Vi blev fyra väninnor som följts åt i ur och skur. Under de år som gått har vi tillsammans upplevt fjällvandringar, skidåkning, teaterresor, London- och Mallorcaresor. Vi hade något på gång varje år. Mellan resorna träffades vi hemma hos varandra för att diskutera livets olika sidor och framför allt äta gott. Gudrun har alltid bjudit på fantastiska maträtter och bakverk.

Under Gudruns sjukdomsperioder som tog oss alla hårt var hon tapper och klarade av det. Men aldrig att vi skulle tala om detta. Istället om allt det andra, som man bara talar med riktigt nära vänner om.

Gudrun kände Bosvedjan som sin egen ficka. Hon var hemtam och nickade, hejade och bytte ständigt några ord med de hon mötte. Hon hade ord till alla, omtanke om var och en, mindes vad som sagts och kanske varit bekymmersamt gången innan; om barnen, skolan, leken, hälsan. Men också om de kommande små och stora träffarna och festerna. Gudrun älskade dans och fester och vi har tillsammans arrangerat många danskvällar på skolan. Något folk pratar om än i dag.

Hennes lojalitet var obrytbar. På Gudrun kunde man lita. Hon glömde inte. Vi fick vara vänner i många år.

Vi är många som likt mig fått ett rikare liv tack vare att vi blev en av alla dem som Gudrun värnade om. Som hon ständigt hade tid för trots att familjen alltid kom först. Saknaden är förstås oändligt stor. Mina tankar går till Göran, barnen och barnbarnen – hennes fina familj.

Barbro Molin

Mer läsning

Annons