Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minnesord Kerstin Ohlsson

/

Kerstin Vilhelmina Ohlsson, född Sjöblom, har avlidit i en ålder av 86 år. De närmast anhöriga är barnen Ingrid, Arne och Carin, sex barnbarn och tre barnbarns barn.

Annons

Kerstin somnade stilla och fridfullt in, bara några veckor efter att hennes älskade make Lars Erik lämnade jorde­livet. Lasse och Kerstin hade ett rikt liv tillsammans och de levde i djup kärlek hela livet.

Kerstin växte upp under knappa förhållanden som yngsta dottern i en skara av tio barn i Östby i Kramfors. Sitt konstnärliga och estetiska sinnelag fick hon säkert från pappa Oskar som odlade blommor och köpte böcker för de sista hushållspengarna för att läsa för barnen.

Under ungdomsåren arbetade hon som växel­telefonist i Kramfors. Ett år valdes hon till Ångermanlands Lucia.

Ungefär sam­tidigt träffade hon Lars Erik på en dans i Folkets Park. Hon föll genast för den unge, stilige bryggerientreprenören. De gifte sig och hon ägnade sedan all sin tid åt barnen, hemmet och representation­erna.

Lasse hamnade ganska snabbt i chefsposition på Wifsta Warf i Timrå och Kerstin byggde upp ett vackert och estetiskt hem. Hon gjorde fantastiska batiktavlor, växtfärgade och målade akvarell. Hon sydde lapptäcken, klänningar och tavlor. Kerstin lagade utsökt mat och det fanns alltid sallad på bordet, vilket inte var så vanligt på den tiden.

Kerstin hade en otroligt positiv livssyn och en livlig fantasi, hittade alltid på nya sagor för oss barn. När åskan gick hoppade Kerstin och alla vi barn upp i dubbelsängen och burrade ner oss under täcket. Livet blev som en lek för oss.

När vi slutat gymnasiet blev Kerstin egen företagare. Hon tog över MO-möbler efter Lasses syster Maja Lisa Ohlsson. Det passade hennes öppna och sociala natur och hennes förmåga till empati utan att tränga sig på. Där kunde hon passionerat leva ut sin känsla för färg, kvalitet och stil. Möbel- och inredningsaffären blev väldigt omtyckt och Kerstin blommade.

Lasse och Kerstin reste mycket på somrarna, charter och kryssningar, redan då vi barn var små. Vi fick möjlighet att vara hos mormor och morfar Oskar, farföräldrarnas jordbruk och tillsammans med kusinerna.

Ingrid Kerstinsdotter

Mer läsning

Annons