Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minnesord Lars-Erik Ohlsson

/

Lars-Erik Ohlsson, Sundsvall, har stilla och fridfullt somnat in efter ett långt, rikt och friskt liv. Han blev 93 år. Närmsta anhöriga är makan Kerstin och barnen Ingrid, Arne och Carin med familjer.

Annons

Lars-Erik växte upp som en kraftfull bondson i Strinne, Sollefteå och drev ut timmer ur skogen med häst redan som tolvåring. Men efter skolan ville han göra något annat, flyttade till Göteborg för att studera och som färdig kemiingenjör återvände han till Norrland och drev ett bryggeri i Kramfors.

Sedan dröjde det inte länge förrän denne dansante charmör hade fångat in Kramfors vackraste växeltelefonist, Kerstin Sjöblom, och de blev ett stiligt par. Efter bara några år som entreprenör bytte han bana igen och gick in i cellulosaindustrin.

Lars-Erik arbetade som bruksingenjör på Wifstavarfs AB ända fram till sin pension. De fick tre barn, Ingrid, Arne och Carin, sex barnbarn och en del barnbarns barn.

Lars-Erik var både handlingskraftig och målinriktad men hade även ett gott och varmt hjärta för familjen och sina vänner.

Efter pensionen blev han nordisk seniormästare i bowling. Han var en riktigt skicklig bowlare men även duktig på att fiska öringen i fjällvattnen. Hela somrarna byggde han och rustade upp stugan i Johannesnäs, i jämtländska Sörbygden.

Kerstin och Lasse levde ett kärleksfullt och fint liv tillsammans. På höstarna återkom de till Algarve i Portugal och bodde långa perioder där i värmen.

Björn Welin, svärson

Mer läsning

Annons