Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minnesord Oscar Nordin

Vår teledirektör Oscar Nordin, Alnö, är död. Han blev 87 år. Våra tankar går främst till Oscars familj i denna stund men även till minnena av vår chef, mentor och kamrat Oscar.

Annons

Oscar hade en gedigen telebakgrund med bland annat stor delaktighet i automatiseringen av telenätet i Norrland. Han kom till Sundsvall från driftchefsjobbet i Umeå 1971 för att tillträda tjänsten som teledirektör för Sundsvalls Teleområde. Arbetet innebar ett totalt ansvar för samtliga telekommunikationer i Medelpad och Ångermanland. Under flera decennier med stora tekniska utmaningar som AXE-utbyggnaden, ökade krav på kapacitet i telenäten på grund av mobiltelefonins och datakommunikationens utveckling, var Oscar den samlande kraften. Vid omfattande rationaliseringar, omorganisationer och den slutgiltiga privatiseringen av statliga Televerket till det delvis privatägda Telia, var Oscar också den sammanhållande och utvecklande chefen för verksamheten.

De sista yrkesåren verkade Oscar som senior med styrelseuppdrag och kvalificerade utredningar inom Teliakoncernen. Till hans livsverk måste tillskrivas etableringen av nya telehuset i Sundsvall, kvarteret Öskaret på Norrmalm, som står som ett av många minnesmärken Oscar lämnat efter sig.

Vi saknar en god kamrat och ledare med en oförtröttlig anda att alltid söka utveckla medarbetarna och att alltid göra sitt yttersta för allmänhetens bästa. Genom sitt positiva förhållningssätt och förmåga att se sina medarbetare, var han en inspirationskälla för oss arbetskamrater.

Vi saknar också en lunchkamrat som under pensionsåren aktivt deltog i våra månatliga luncher, och där han delade med sig av sin livserfarenhet.

Arbetskamraterna genom Alf-Erik, Gunnar, Kjell, Lars, Lennart L, Lennart O, Olav, Olof, Sten, Torsten, Åke med flera.

Mer läsning

Annons