Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minnesord Rolf Lindblom

/

Rolf Lindblom, Österflygge, Liden har som tidigare meddelats avlidit i en ålder av 76 år. Närmast sörjande är hustrun Gun, sönerna Christer och Patrik med familjer samt brodern Anders.

Annons

Rolf föddes 1938 i Österflygge och växte upp i ett skogs- och jordbrukarhem.

Redan som ung deltog han i alla de olika arbeten som förekom på gården. Efter folkskolan läste han vidare på Ålsta folkhögskola och Vhilans lantmannaskola i Åkarp. Den skogliga vidareutbildningen fick Rolf genom två år i Garpenberg.

Sin blivande hustru Gun träffande han 1963 och de flyttade senare till Falköping där Rolf fick en tjänst som skogsvårdskonsulent hos skogsvårdsstyrelsen. 1967 erbjöds Rolf en anställning inom skogsvårdsstyrelsen i Västernorrlands län, stationerad först i Indal sedan Näsåker och slutligen blev det Sundsvall. Den tjänsten behöll han till 1999 då han på egen begäran föredrog att få bli pensionär.

1971 flyttade familjen in i ett nybyggt hus i Indal, bodde kvar till 1995, då gick flyttlasset åter till Rolfs hemställe i Österflygge. Som pensionär ville Rolf se andra delar av världen, tillsammans med Gun företogs en intressant resa till USA, besök i många av Europas länder företogs också.

Sommartid var torpet på södra sidan älven ett populärt utflyktsmål. Där träffades släkt och vänner regelbundet för en trevlig samvaro i en rogivande miljö.

Rolfs stora intresse var att få vistas ute i skog och mark, hans långa erfarenhet av praktisk skogsskötsel var till stor nytta vid många tillfällen, långt efter sin pensionering.

Jakt var också en viktig del av hans liv, en vanlig syn efter väg 86 var att se Rolf komma på sin cykel, tränande sin jakthund, ibland hade han två hundar uppkopplade samtidigt vilket var en prestation i sig.

Rolf värnade starkt om sin hembygd, ställde alltid upp och hjälpte till i många olika sammanhang. Det förtroende han åtnjöt resulterade i många styrelseuppdrag, några kan nämnas som Lidens hembygdsförening, Lidens fiskevårdsförening, Indalens SBO-råd och ett flertal vägföreningar.

De uppdrag han hade förvaltade han på bästa möjliga sätt, alltid närvarande tillika aktiv i debatten.

En riktig skogsman och en bygdens son har lämnat ett stort tomrum efter sig och saknas av en stor vänskapskrets.

Vidar Viksten

Mångårig vän och yrkeskollega

Mer läsning

Annons