Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minnesord Saga Tjernberg

/

Saga Tjernberg, född Helsing, Alnön, har avlidit i en ålder av 70 år efter en tids sjukdom. Närmaste sörjande är maken Ulf samt barnen Svenne, Nina och Putte med familjer.

Annons

Saga föddes 1943 och växte upp på Alnön i ett hus nere bredvid Alnö färjeläger i en stor familj med många syskon.

Saga fick i tidig ålder lära sig att hjälpa sin mor och far med hem och hushåll och med att ta hand om sina småsyskon.

Saga gick sju år i folkskolan, därefter började hon arbeta i affärer inne i Sundsvall, bland annat hattaffärer och blomsteraffärer.

Handels- och serviceyrket följde sedan Saga genom hela hennes långa yrkeskarriär, där hon trivdes mycket bra och där hon var mycket omtyckt.

Just blommor och blomsteraffären Johannedals Blommor blev också Sagas stora "arbetslivsverk". En blomsteraffär som hon tillsammans med dottern drev i nästan 25 år.

Redan när Saga var 13 år så träffade hon sin stora kärlek Uffe Tjernberg, eller "Uffe på bussen" som han också kallades. Uffe var konduktör på Alnöbussarna och det var också där på bussarna som kärleken uppstod.

Vid 16 års ålder förlovade sig Saga med Uffe, och strax innan Saga fyllt 17 år så föddes första sonen, Svenne. Två år senare föddes dottern Nina och när Saga var 22 år föddes yngsta sonen Putte. Även detta år, 1965, så gifte sig Saga med Uffe.

1961 när Saga var blott 18 år och Uffe 20 år så byggde de sitt eget hus intill Alnö kyrka, där bodde de i 30 år, till 1991.

1991 så hittade Saga och maken sitt nya paradis, sommarstugan på Näsudden Alnö inköptes då. Här i stugan trivdes Saga som allra bäst, när hon fick påta med blommorna och trädgården och dona med stugan.

När Saga verkligen ville koppla av så tog hon sitt metspö och rodde ut med ekan och metade i havet nedanför stugan. Just havet tyckte Saga mycket om.

Sagas absolut största intresse var hennes stora och kära familj, maken, tre barn, fyra barnbarn och tre barnbarnsbarn. För Saga gick alltid familjen först. Andra intressen för Saga var handarbeten, fiske, blommor och trädgård.

Under barnens uppväxtår så var alla härliga husvagnssemestrar runtom i Sverige återkommande varje sommar. Det gjordes även en längre husvagnssemester genom Europa.

Alla Sagas barn spelade fotboll för Alnö IF, självklart så fanns Saga med även där, som en mycket engagerad förälder/ledare. Otaliga var alla fotbollsresor som Saga var med och hjälpte till på. Saga var också med om att starta upp motionsbingon i Alnö IF, vilket drog in många fina slantar till Alnö IF:s ungdomssektion.

Trots sin sjukdom på slutet så var Saga en stor kämpe och fighter. Hon ville verkligen vara med in i det längsta, bland annat för att få se sina tre barnbarnsbarn komma till världen. Saga var lycklig över att hon fick vara med om detta och mycket lycklig när hon fick vara med dem och hålla och krama om dem.

Alla som träffat och mött Saga upptäckte hennes "adelsmärke", Saga hade ett varmt och stort hjärta. Hos Saga fann man alltid en hjälpande hand, visdomsfulla ord och många varma kramar.

Sorgen och saknaden efter vår fina älskade Saga: Maka, mamma, svärmor, mormor, farmor, mormors mor och vän är mycket stor. Men Saga lever för alltid kärt kvar i våra hjärtan. Och med ljusa minnen så minns vi för alltid henne med varm kärlek och glädje.

Maken Ulf

Barnen

Barnbarnen

Barnbarnsbarnen

Mer läsning

Annons