Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minnesord Tage Påhlsson

/

En stor idrottsledare, människa och vän har lämnat oss efter en tid sjukdom.

Annons

Tage var en av de idrottsledare som tog hand om oss ungdomar i Ånge med omnejd under flera årtionden. Han var aktiv inom ishockey, friidrott och tyngdlyftning.

Tage var med och startade hockeyskolan inom ÅIK, det blev inkörsporten för mig inom idrotten. Sedan hade jag även förmånen att få vara med på Tages friidrottsträningar i Alby under ett par år. Det var samling klockan 18.00 på ”Kärnan” och Tage kom alltid minst en kvart för sent.

Tage kom och hälsade på mig för två år sedan och då påtalade jag detta att han alltid var en kvart sen, Tage hade en helt annan bild av detta. Under besöket hos mig så visade jag Tage ett brev som Tage hade skrivit till oss ungdomar som skulle spela mot Njurunda på bortaplan, brevet är daterat januari 1971. Brevet är så detaljerat om vad vi skulle packa och vilka tider som gällde.

Tage tittade på brevet och sade ganska nöjt: ”Jag har alltid varit noga med tider”. Sedan log han.

Tage var och är en stor förebild för mig, jag vet inte hur många mil eller timmar vi har varit tillsammans. Tages storhet var att han behandlade alla lika, det är en av anledningarna till att Tage blev så populär bland oss ungdomar i Ånge flera årtionden.

Tage Påhlsson blev 76 år.

Peter Lindström

Mer läsning

Annons