Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Munchmuseet drar in Skriet-spel

Annons
Munchmuseet i Oslo, som utsattes för ett spektakulärt konstrån i augusti i år, har stoppat försäljningen av sällskapsspelet Skriets mysterium. Beslutet fattades efter påtryckningar från Oslo-politiker.
 Oslo har en annan syn på detta än vi och har sagt att vi inte borde sälja spelet. Staden har gjort detta klart för oss och vi kommer att tillmötesgå önskemålet, sade Jorunn Christoffersen, talesman för Munchmuseet, på onsdagen.
Spelet började säljas i förra veckan, bland annat i museets egen butik. Det är utformat som en jakt på konsttjuvar och riktat till barn över sex år. Utöver Skriet ingår 36 andra konstverk i spelet, som enligt tillverkaren främst har ett utbildningssyfte.
Munchkuppen i augusti i fjol utfördes av två maskerade män, som hotade personalen med pistol och tvingade ned besökare på golvet innan de skar ned målningarna och försvann i en väntande bil.
I stöldgodset ingick Skriet och verket Madonna. Båda konstverken saknas fortfarande. Skriet, som målades av den då 30-årige Munch 1893, är en av världens mest kända målningar.

Mer läsning

Annons