Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

My planerar för valfrihet

/
  • My Håkansdotter Silfver har fått ett nytt intresse tack vare skolämnet datorteknik. I dag fyller hon 18 år.

My Håkansdotter Silfver från Alnö, lämnar inget åt slumpen. – Jag tycker om att ha allt planerat, säger hon. Hon har valt en utbildning som ger henne möjlighet att ändra sitt yrkesval om hon skulle vilja. Hennes plan är att bli veterinär.

Annons
Hon utbildar sig på Västermalms teknikprogram med inriktning på datorteknik. Teknikinnehållet är ett medvetet val trots att hon vill bli veterinär. Hon har räknat ut att hon kommer att få en bred grund att stå på. Biologin kan hon komplettera.
De ämnen hon har bäst betyg i är svenska och matematik. Det ämne hon tycker är roligast just nu är datorteknik.
Det är ett nytt ämne för mig. Jag lär mig något jag absolut inte kan något om sedan tidigare.
I klassen finns två tjejer och 18 killar. Majoriteten av killar är inget problem för My. Den finns även i familjen. En lillebror och två äldre bröder gör att My är van.
Jag har lättare att umgås med killar. De är mer raka, säger My.
Fritiden är fulltecknad. Visserligen gör Johan, som hon är förlovad med, värnplikten. Det gör att de inte träffas så ofta. Men körövningar och teorilektioner tar sin tid.
Och sedan nio månader har My ägnat sig åt bågskytte i IF Karlsvik. Hon har redan deltagit i SM i Göteborg med en hedrande 13:e plats som resultat. Inte dåligt efter så kort tid inom sporten.
My har ett speciellt gott öga till islandshästar. Hennes framtidsplan är att åka till Island och arbeta med hästar en sommar. Hon har medvetet prövat att rida en islandshäst i gångarten tölt men har av misstag också tagit en mycket snabb tur i passgång.
När hästen töltar sitter man bekvämt ned i sadeln hela tiden men passgång är ett väldigt snabbt sätt att ta sig fram.
Den här terminen är My ledig från sitt jobb som simskoleledare annars är hon ett bekant ansikte bland barnen som ska lära sig simma i Sporthallen i Sundsvall.

My Håkansdotter Silfver
Bor: på Alnö
Familj: fästmannen Johan, mamma Christina, pappa Håkan och bröderna Joakim, Jerry och Pontus
Arbete: studerar på teknikprogrammet
Intressen: Bågskytte, islandshästar, simning, datorteknik
Aktuell: fyller 18 år i dag.

Mer läsning

Annons