Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

N Bo Callans har avlidit

Annons
N Bo Callans, Sundsvall, har avlidit i en ålder av 86 år.
Grundaren av Callans Trä AB och en av västra Medelpads stora företagsprofiler har gått ur tiden. Han var född och uppvuxen på den gård i Öh, Borgsjö, där han 1939 inledde sin bana med en liten cirkelsåg. 1964 startade han Sundsvalls Trä för att komma nära den expansiva byggmarknaden i Sundsvall. Brädgården levererade till byggen som Sundsvalls sjukhus, Bredsand och Nacksta.
Bo Callans var en framsynt affärsman och under 1950-talet flyttade sågen in i riktiga industrilokaler och 1973 byggdes ett modernt sågverk. Den lilla cirkelsågen växte till ett viktigt företag på orten som gav sysselsättning till många. 1950 gifte han sig med Ruth från Gullgård, och makan har haft stor del i framgångarna. Fram till 1977 hade bolaget kontor inne i bostaden. Företaget drivs idag av sonen Arvid.
Bo Callans har haft styrelseuppdrag i Trävaruexportföreningen, Skogsindustriförbundet och SAF.
Som inbiten jägare och fiskare har skogen även varit ett av hans största fritidsintressen. Han visade stort engagemang för att bevara orörda vatten och slogs mot kraftbolagen för att bevara Ammerån och mot Fosfatbolaget om frikraften från Ljunganutbyggnaden. Bolagen förlorade båda kamperna.
Familjen har han alltid hållit högt och tillsammans med hustrun har han fått uppleva mycket och haft ett rikt liv. På senare år har barnbarnen varit till stor glädje.
Närmast sörjande är makan Ruth, sönerna Arvid och Erik med familjer samt övrig släkt och vänner.

Mer läsning

Annons