Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Norrlandsvännen Ingrid Werner avliden

/

Ingrid Werner, född Samuelsson, Sundsvall, har avlidit i en ålder av 87 år. Hon var född i Motala. Hennes närmaste är barnen Gunilla och Görna med familjer sedan maken, förre postinspektören Harry Werner avlidit för några år sedan.

Annons
Hon började sin yrkesbana som privatsekreterare åt vd:n för Motala verkstäder. Efter giftermålet flyttade familjen till Linköping därefter Gävle och slutligen Sundsvall. Efter barnledigheten började Ingrid på Norrlandsförbundet, NF, 1959-1961 på deltid. Från 1965 och fram till pensioneringen arbetade hon som sekreterare på heltid på förbundet. I Ingrid hade NF fått en lojal medarbetare. Inget ont fick sägas om förbundet. Hon var alltid beredd att ställa upp och inget var omöjligt. Ingrid fick under sin tid där ett stort kontaktnät med personer i hela Norrland. Detta hade stor betydelse när hon tillsammans med övriga medarbetare planerade riksdagsträffar, debatter, länssamlingar et cetera.
En intensiv arbetsinsats som Ingrid fick medverka i var "Vi flytt int"-kampanjen. I slutet av 1960- och början av 1970-talet uppmärksammades den grön-gula knappen med texten "Vi flytt int" i ett tv-program, vilket resulterade i en enorm efterfrågan på dessa knappar. Ingrid tog på sig uppgiften att distribuera dessa, vilket innebar att efter arbetsdagens slut på NF:s kansli, fortsatte arbetet från hemmet. Antalet "Vi flytt int"-knappar som Ingrid distribuerade var närmare 300.000.
Under Ingrids tjänstgöringstid blev filmen "Norrland - en bit av Sverige" ett skötebarn. Hon kontaktade företag, organisationer, skolor et cetera och förmedlade över 100 filmer. Dessa filmer var en viktig kunskapsbas om de fem Norrlandslänen.
Undertecknad som haft nöjet att ha Ingrid som närmaste medarbetare är full av beundran över hennes brinnande intresse för sitt arbete. När jag tillträdde tjänsten på NF så blev Ingrid den naturliga och kunniga läraren, vilket gjorde att inlärningen gick smidigt.
Ingrid var en person som kunde hålla många bollar i luften, alltid positiv och med stor servicekänsla mot medlemmar och andra.
Som ett bevis på den stora uppskattning av hennes arbetsinsatser för NF under 19 år, fick hon ta emot den första förtjänstnålen i guld som NF instiftat. Nålen har sedan dess endast delats ut i 20 exemplar.
Efter pensioneringen fortsatte hennes intresse för NF, fast på distans. I stället tog utlandsresor, sommarstugan i Målsta och familjen hennes tid. Efter makens bortgång blev barnen och barnbarnen ett stort stöd.
Nu blev besöken i Målsta inte så många men Vängåvan blev en liten oas där man ofta kunde träffa Ingrid.
Hasse Byström
fd förbundsdirektör
Norrlandsförbundet

Mer läsning

Annons