Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Populär träffpunkt drar fulla hus

/
  • De köande väntade en aning otåligt på att få komma in i lokalen för årets höstpremiär av Seniormagasinet. Till slut kunde Barbro Eriksson ge klartecken.
  • Absolut Kjelvis gjorde ett nytt uppskattat framförande med låtar av bland andra Elvis och Johnny Cash.
  • För Bojan Åkerman, Maj Blix och Ann-Margeret Johansson var det premiär på Seniormagasinet, och de tänker komma tillbaka. Göran Ullström är inne på sin tredje säsong.
  • Margit Jonsson, Gun Persson, Ingrid Marklund och Barbro Eriksson höll i spakarna under höstpremiären i veckan.
  • Det gäller att köa i tid om man vill vara säker på att få en bra plats på Seniormagasinet. Några dök upp en halvtimme innan dörrarna slogs upp.

Gun Persson startade Seniormagasinet för att få skapa en träffpunkt för pensionärer. Succén lät inte vänta på sig och antalet medlemmar ökar för varje år.
Med höstpremiären avklarad verkar intresset vara större än någonsin.

Annons

Redan en halvtimme innan utsatt tid började kön utanför Barkassen ta form. Och med minuter kvar ringlade den sig lång ute i Kulturmagasinets entré.

Det var dags för höstpremiär av Seniormagasinet, som på några år har haft en explosionsartad utveckling. På första träffen i oktober 2012 kom 17 personer, trots yrväder. I dag håller träffarna på att växa ur lokalen som rymmer 55 personer.

Initiativet kommer från Gun Persson, som kände att det saknades en återkommande träffpunkt för pensionärer som känner sig ensamma.

– Jag hade jobbat på ett företag i över 30 år och skaffat mig ett enormt nätverk. Men när jag gick i pension 2009 kände jag mig deprimerad när jag miste alla kontakter. Då kom jag på den här idén och tog kontakt med kommunen. Jag visste inte alls om det fanns något intresse, men redan första året fick vi 170 medlemmar, säger hon och tillägger:

– Ensam är inte stark. Det är mitt tema.

Nu har arrangörsgruppen närmast ett angenämt problem i och med att träffarna börjar bli för stora.

– Vi vet inte hur många som kommer varje gång och vi har inte plats för hur många som helst. En gång fick vi tyvärr säga till några damer att de inte fick plats. De hade kommit från Matfors, och det gjorde ont i mig. Det skulle vara bra om vi kunde använda lokalen intill som rymmer något fler, säger Gun Persson.

Veckans träff bjöd på underhållning av populäre Absolut Kjelvis, eller Kjell Olsson som han heter, information från Teater Västernorrland om höstens program och som vanligt fika för de som ville.

– Det är lättsam och fin underhållning och ett bra sätt att umgås på, sa Göran Ullström, som har varit med i två säsonger.

Höstens program fortsätter varje tisdag fram till den 8 december med någon form av underhållning eller en föreläsning vid varje tillfälle.

Mer läsning

Annons