Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ragnvald Berglund har avlidit

Annons
Ragnvald Berglund, Torvalla, Östersund, har avlidit vid en ålder av 82 år.
Han föddes I Fränsta, Torps kommun, och växte upp I en skara av tre bröder. Sitt verksamma arbetsliv startade han, vid unga år, på Konsum i Tirsta och därefter i Fränsta. Där träffade han Ingegerd, som blev hans hustru i nästan 50 år. De fick fyra barn, varav ett avled vid 19 års ålder på grund av sjukdom.
Efter en tid blev han erbjuden en butikschefsbefattning I Åmynnet. Ångermanland, och efter ytterligare ett antal år flyttade familjen till olika butiksområden för att slutligen bosätta sig i Svenstavik, Jämtland. Här trivdes han bäst och hans uttryck var \"här ska jag leva och här ska jag dö\".
Familjen, fiske och naturen var hans största intressen. Han var känd som en duktig fiskare och flugbindare, i vilket han även hade kurser. Han gjorde många fina fiskeresor med sin son, mågar och bröder, där det förekom en hjärtlig och humoristisk kamratskap.
Stugan I Brånan, som familjen hade ett antal år, låg honom varmt om hjärtat. Där fick han utlopp för sin kreativitet och där fanns en varm och ombonad känsla som gjorde att alla kände sig välkomna.
Ragnvald har alltid varit konstintresserad och tog därför, på senare år, upp sitt måleri. Hans alster finns i många hem. Han var med I olika föreningar, både kommunalt och inom kooperativa.
Precis vid sin pensionering drabbades han av hjärtbesvär och fick genomgå en lyckad by-pass-operation.
Ingegerd och Ragnvald fick flera fina år tillsammans med många resor och minnen. 1993 flyttade paret till Torvalla, Östersund, på grund av Ingegerds sjukdom. Familjen betydde allra mest för honom, framför allt när hustrun avled för tio år sedan.
Han har fått lyckan att uppleva sju barnbarn och fem barnbarnsbarn, som han är morfar och gammermorfar till. Lyckan blev fulländad när han för drygt ett år sedan blev farfar till ett tvillingpar. Sista åren kantades av mycket sjukdom och oro där hans son, Ulf, blev hans stora stöd och trygghet.
Han somnade lugnt och stillsamt in vid barnens sida, en dag då himlen var blå och tussilagon blommade.
Ragnvald sörjes av sina barn med familjer, bröder med familjer samt övrig släkt och många vänner.


Mer läsning

Annons