Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rolf Edström har avlidit

Annons
Rolf Edström, Östersund, har avlidit i en ålder av 83 år.
Han var född i Häggenås och flyttade med familjen först till Trångsviken och senare till Mattmar. Rolf var äldst i en skara av sex syskon.
I unga år tog han värvning vid I 5 och var verksam där fram till 1943. Därefter blev han delägare i Jämtlands import. Så småningom övergick han till arbete som säljare med hela Norrland som distrikt. I slutet av 70-talet började Rolf på länsstyrelsen där han blev kvar till pensioneringen. Därefter fortsatte han att arbeta med granskning av deklarationer för skattemyndigheten i Östersund.
Rolf gifte sig 1943 med Maria Bellman från Oviken. De bosatte sig i Östersund och fick tre barn. Från det att barnen var små tillbringade han många somrar med familjen i Hårte, vid havet norr om Hudiksvall.
Från början av 1980-talet vistades Rolf en stor del av sin tid vid fritidshuset i Byberget utanför Ånge. Han tyckte om att vara ute i naturen, sköta fritidshuset och att plocka bär.
Redan på 1960-talet skaffade han husvagn och kom senare att vara med som ledamot i en husvagnsförening. Med husvagnen tog han med familjen på många resor inom Skandinaven.
Ett annat stort intresse var historia, framför allt Sveriges historia. Han var under många år medlem i Jämtlands Gille.
Rolf var mycket mån om sin familj och visade stort engagemang i barnens utveckling och verksamheter och tillbringade mycket tid tillsammans med sina barn och barnbarn.
Närmast sörjande är makan Maria, barnen Maud, Ulf och Mats med familjer, samt övrig släkt och vänner.

Mer läsning

Annons