Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rolf Zidén har avlidit

Annons
Rolf Zidén, Matfors, har avlidit i en ålder av 70 år.
Han var född och uppvuxen på Frösön, Östersund. Efter real- och handelsexamen i Östersund fick han anställning vid Jämtlands Sparbank 1956. Ett år senare kom han till Åhlén och Holm i Falun och fortsatte i företaget som avdelningschef i Örnsköldsvik åren 1958-1964. Sedan var han verksam som lärare i Sollefteå, Dorotea och Björna. Under åren 1971-1977 drev han tillsammans med sin bror Kjell Esso Servicecentral i Sundsvall samtidigt som han läste in en ekonomiexamen. 1977 fick han en tjänst som lärare vid Hedbergska skolan i Sundsvall och året därpå började han på Amu-Center i Ljustadalen. Där var han sedan kvar fram till sin pensionering.
En stor och viktig del i hans liv har varit tjänsten som reservofficer i Kungliga Jämtlands fältjägarregemente. 1957 blev han fänrik, 1962 löjtnant och 1977 kapten. Han deltog i olika övningar och såg alltid fram emot dessa med stor glädje.
Sedan unga år spelade han fotboll, i Östersund för Castor, i Falun för Falu BS och i Örnsköldsvik för Friska Viljor. Under tiden i Falun blev han erbjuden ett spelarkontrakt i Brage men valde den privata karriären. Så sent som 1999 spelade han en jubileumsmatch för Friska Viljor.
Anne-Marie, född Sandin, från Matfors blev hans hustru 1962 och makarna fick två barn. Sex barnbarn har han fått och Rolf var en engagerad morfar och farfar. Han tvekade aldrig att ställa upp med skjuts till och från dagis och träning eller hjälpa till med läxläsning.
Rolf skaffade på äldre dagar egna travhästar och var medlem i Sleipner. Han var även medlem i Tuna PRO och ledde cirklar i datakunskap. Under många år var han intresserad medlem i Kämparna. Det största engagemanget hade han i Fältjägareföreningen.
Familjen hade tidigare sommarstuga i Grönviken, Bräcke, och som pensionär byggde Rolf en stuga vid Rännösjön, i Matfors.
Rolf har länge kämpat mot en svår sjukdom men klagade aldrig. Han var alltid positiv och berömde ofta personalen inom sjukvården.
Närmast sörjande är hustrun Anne-Marie, barnen Olof och Maria med familjer, syskonen Kjell och Ingegerd med familjer samt övrig släkt och vänner.

Mer läsning

Annons