Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Siv tog vara på varje dag

/

Siv Eriksson, Matfors, har som tidigare meddelats avlidit i en ålder av 83 år. Efter ett drygt 60-årigt äktenskap blev hon i april i år änka. Hon efterlämnar barnen Eva, Karl-Anders och Kerstin med familjer.

Annons
Siv var född i Torp men växte upp i Specksta i Attmars församling som näst äldst i en syskonskara på fyra. Föräldrarna Guldy och Karl Höglund var jordbrukare och Siv arbetade hemma på föräldragården tills hon 1944 gifte sig med sin livskamrat Emil. De bodde sina första år som nygifta i Trollhättan varefter de återvände till hembygden.
Siv var driftig, handlingskraftig och kreativ och fick ta ett stort ansvar för hus och hem då makens tid ägnades åt den egna verkstadsrörelsen.
Hon fann glädje och tillfredsställelse i arbete och sparade aldrig på stegen. Hon ville aldrig uppskjuta till morgondagen det hon kunde göra i dag. Hon ägnade också tid åt att väva och handarbeta.
Siv hade ett estetiskt sinne, känsla för färg och form med vilket hon kunde skapa trivsel och harmoni.
Siv Eriksson var aktiv i CKF Vattjomsgruppen, IOGT-logen Segerkämpen, MHF, Tuna hembygdsförening och hon deltog i och stöttade olika kyrkliga verksamheter.
Siv uttryckte ofta stor tacksamhet över livet och ville ta vara på varje dag och göra det bästa av den. Hon värnade om hemmet, familjen och traditionerna men var samtidigt med sin tid.
Siv var en levnadsglad och livsbejakande person men med båda fötterna på jorden. Hon omgav sig med ett stort kontaktnät. Hon gladde många, såväl ung som gammal, inte bara med sin kok- och bakkonst, utan genom att lyssna och bry sig om.
Christer Fälldin

Mer läsning

Annons