Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sture Brunnström har avlidit

/

Annons
Sture Brunnström, Matfors, har efter en tids sjukdom avlidit 74 år gammal.
Han växte upp i Bjässhammaren, Vattjom, hos sin farmor och farfar.
Efter avslutad skolgång i Dälje började han jobba åt olika åkare i bygden. 1952 köpte han sin första taxibil och drev sedan taxirörelsen fram till 2000.
1957 köpte han hus i Vattjom. I början av 1960-talet införskaffades en skolbuss som han trafikerade sträckan Hällsjö via Långsjön till Runsviks skola.
Sture Brunnström var en sann entreprenör och egenföretagare som gillade småskalighet. Han tyckte om att klura på saker, fundera ut lösningar och sedan testa dem.
Han startade däckförsäljning hemma i garaget och var en av de första i distriktet att sälja dubbdäck. Senare utökades den verksamheten och han skaffade en lokal på Södra Järnvägsgatan i Sundsvall. I början av 1970-talet övertog han Nynäsmacken som låg vid Beijers i hamnen. Under hela tiden drev han även taxirörelsen. Han ville alltid ha något för händer och såg till att ha olika projekt på gång.
Även som pensionär var han aktiv. Bilar var ett stort intresse och han tyckte även om att fixa med huset och ägna sig åt trädgården. Sture var nyfiken och intresserad av det mesta. Fåglar var ett intresse och kråkan Håkan en välkommen gäst i trädgården.
Han var känd för sitt goda humör och omtyckt av kunder och vänner för sitt lättsamma sätt.
1989 gifte han sig med Christina, född Bergquist, från Matfors, och paret fick två söner, Jonas och Andreas. Sture hade sedan tidigare barnen Britt-Inger och Lennart.
Familjen tillbringade mycket av lediga tid i stugan i Åkersjön, Jämtland.
Närmast sörjande är hustrun Christina, barnen Jonas och Andreas, Britt-Inger och Lennart med familjer samt övrig släkt och vänner

Mer läsning

Annons