Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Thord Persson har avlidit

Annons
Thord Persson, Nordanede, har efter en tids sjukdom avlidit 66 år gammal.
Han var född och uppvuxen i Matfors. I unga år började han spela fotboll och var en mycket duktig spelare. Matfors var laget under större delen av hans fotbollskarriär. Han arbetade vid Matfors pappersbruk och gifte sig 1962 med Gunilla Engström från Njurunda. I mitten av 1960-talet blev han värvad till Saab i Linköping, arbetade vid företaget och spelade boll för laget Saab. Efter ett år blev dock hemlängtan för stor och familjen återvände 1966 till Matfors. Thord byggde då sitt första hus av tre, arbetade vid pappersbruket och spelade med Matfors igen.
Paret fick tre barn och när de kommit lades till slut fotbollsskorna på hyllan. Familjen växte ur huset och Thord byggde ett större i Vattjom, där de flyttade in 1973.
Han var en friluftsmänniska och trivdes i skog och natur, utlandsresor roade inte honom särskilt. Han åkte hellre ut med båten och fiskade eller plockade bär och svamp med barn och barnbarn. Under dessa skogsutflykter lade makarna märke till ett ställe i Nordanede, som de tyckte var det perfekta sommarstället. Vid en utflykt fanns äntligen till salu-skylten där och de slog till direkt. 1988 köpte de stugan som så småningom revs för att lämna plats för ett nytt hus. Sedan 1997 var makarna året om-boende där. Thord var sjukpensionär sedan 1994.
Thord Persson tyckte om att vara hemma och pyssla, han var känd som en snäll och vänlig person som tyckte om att hjälpa andra.
Närmast sörjande är makan Gunilla, barnen Thomas, Jonas och Annika med familjer, systern Marianne Lindström samt övrig släkt och vänner.

Mer läsning

Annons