Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Thure Göranson har avlidit

Annons
Thure Göranson, Tallnäs, Timrå, har avlidit i en ålder av 67 år.
Han var född i Rörösjön och uppvuxen i Svenstavik, Jämtland. Efter
realexamen genomgick han artilleriets kadettskola och blev officer vid
A4 i Östersund. Han valde senare en annan bana och genomgick skogsskolan i Bispgården. Efter studierna vid skogsskolan arbetade han vid
Skogsbrukets Datacental i Sundsvall som programmerare och systemmare
under åren 1964-1996.
Just i Bispgården mötte han Lillemor, född Palm, som 1966 blev hans maka. Nästa år skulle de fira rubinbröllop. 1969 bosatt sig makarna i Sörberge och de blev föräldrar till Thomas och Stefan. 1984 lämnade familjen Sörberge och bosatte sig i Tallnäs.
Thure Göranson har varit starkt engagerad i Hyresgästföreningen och tillhörde styrelsen i region Norrland. Han var även miljöansvarig. Styrelsearbetet hade han lämnat bakom sig men var vid sin bortgång
medlem i valberedningen.
Som den jämtlänning han var fortsatte han även efter det han flyttat till Medelpad att delta i älgjakten i Svenstavik. Fiske var också ett intresse han alltid vurmat för och när han blev farfar till Marcus, nu 13 år, fick han en god fiskekompis i honom. Andra intressen som varit viktiga i hans liv har varit konst, musik och djur.
Närmast anhöriga är makan Lillemor, sonen Thomas, sonen Stefan med sambo Mariana samt deras son Marcus, två bröder samt svågrar, svägerskor och övrig släkt och vänner.

Mer läsning

Annons