Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Till minne av Gunnar Högdahl

Annons
Mellanfjärdenprofilen Gunnar Högdahl har avlidit 84 år gammal. Närmast anhöriga är makan Dagmar samt barnen Anna-Lena i Hudiksvall, Margareta i Täby, Kjell i Harmånger och Gunnel i Stockholm, samt deras familjer och bror i Hudiksvall.
***
Gunnar Högdahl var verkligen en Mellanfjärdens man, han har nu gått ur tiden och vi får summera vad han gjort för oss alla och för vårt fiskeläge Mellanfjärden.
Gunnar var en ledare för oss i framförallt handling. Han skötte arbetet som hamnvärd och mottog personligen alla båtar som gästade hamnen, han servade dem genom att med sin bil skjutsa båtgästerna till den service som för stunden behövdes. Gunnar höll ordning och städade duschanläggningen, han städade byn på skräp varje morgon medan vi andra sov, han utökade sin tjänst genom att ta hand om husvagnscamping och även där möta gäster varje kväll för att ta betalt, berätta och serva.
I Hamnlyckans förening var han en verksam medlem genom att sköta kassörsjobb, bokning med mera. Han var även kassör i hamnföreningen och presenterade varje år statistik över båtar, husvagnar och dess ursprungsland.
Gunnar var effektiv, positiv, välvillig och visade tillit till den yngre generationen som ville satsa för Mellanfjärdens överlevnad. Detta visade han genom att varje dag hjälpa oss på Sjömärket med transporter, inköp och annat. Han visade även detta då han trots sin höga ålder gick med som delägare och satsade då vi byggde hotellet.
Så fort något gick bra efter hårt kämpande var Gunnar alltid där och gratulerade vilket gav många kraft att jobba vidare.
Gunnar kunde historien bakåt, såg framåt och gladde sig på ett ärligt sätt över Mellanfjärdens utveckling.
För oss alla var det naturligt att han ordnade så att vi fick Sundsvalls Tidning varje söndag, att han alltid ordnade med insamlingar, listor och tal vid födelsedagar och begravningar.
Nu har denne man som gjort så mycket för oss alla, gått ur tiden. Vi skall försöka att förvalta och fortsätta på bästa sätt med allt vad han gjort, men det kommer att kräva många personers arbete för att fortsätta hans gärningar.
Vi önskar Gunnar en välförtjänt vila och sänder vårt deltagande till Dagmar med familj.
Eva Eriksson

Mer läsning

Annons