Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Till minne av Jan Weimann

Annons
Fastighetschefen för Realia i Sundsvall, Jan Weimann, har efter ett mycket kort sjukdomsförlopp avlidit 56 år gammal. Hans närmaste är makan Yvonne och sonen Daniel.
***
Jan började sin karriär i branschen som ansvarig för Pewa Byggs fastighetsförvaltning 1985 och fick med tiden ett allt större ansvarsområde. 1992 blev han fastighetschef för Näckebros bostadsbestånd i Sundsvall, fastigheter som senare såldes till Realia. Hela tiden med Jan som ansvarig och trots turbulens och förändring på ägarsidan jobbade han kvar med samma glöd och intensitet.
Jan var teknikorienterad och svarade själv för många lösningar som effektiviserade drift- och fastighetsskötsel. Han tyckte om att ta sig an de mest komplicerade tekniska problem för att hela tiden komma med en praktisk lösning.
I ungdomsåren ville Jan bli möbelsnickare och utbildade sig till sådan på Sandöskolan. Han fick sitt första jobb på den snickerifabrik som låg vid norra brofästet i Njurundabommen. Därefter var han traktorförare vid Nordlanders Lastmaskiner för att efter några år övergå och bli försäljare av reservdelar på Saab-Ana i Sundsvall. Med Jan som försäljare behövdes ingen katalog. Han kunde alla prylar utantill och snabbt och precist plockade han fram grejor ur sin stora släpvagn som var full av olika bildelar.
Jan Weimann var under flera år på 1970-talet aktiv hockeyspelare i Njurunda SK och när karriären var över blev han en mångårig och mycket aktiv medlem i klubbens bygg- och plankommitté. Han var en av de drivande vid tillkomsten av klubbens inomhus-arena i Njurundabommen.
Jan spelade även golf under flera år och var bland oss kamrater omtalad för sitt bländande spel som varvades med hissnande golfslag som utlöste vissa tillrop från medspelarna mest fore.
Han värnade varmt om sina nära och kära och familjen stod honom mycket nära. Hustrun Yvonne och sonen Daniel hade en mycket speciell plats i Jans liv. Yvonne och Jan gifte sig 1979 och flyttade samma år in i sitt nybyggda hus på Åmon. Alla vi som åkt förbi där har lite avundsamt sneglat på husets och trädgårdens prakt och skötsel. En egen och välskött golfgreen vem har det på den egna tomten! Som så mycket annat präglades hus och tomt av Jans karaktär han var noga med detaljerna och ordning reda var lindrigt sagt Jans signum.
Bland oss kamrater som växt upp med Jan så lämnar han ett mycket stort tomrum. Jan var vår "fixare" som alltid hade tid över och ställde upp med en hjälpande hand. Otaliga är våra minnen från ungdomsåren då han grejade allehanda bekymmer som vi försatte oss i. Han var den förste av oss som fick körkort och egen bil och var därmed en given chaufför sommaren 67. Vi minns hans svarta folkvagn både före och efter diverse avåkningar.
Vi saknar honom och har svårt att finna ord för vår sorg men allra mest går våra tankar till Yvonne och Daniel, som mist en make och en far som ryckts ifrån dem alldeles för tidigt.
Stellan Sundberg

Mer läsning

Annons