Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Till minne av Per Hugo Hedebrand

Annons
Per Hugo Hedebrand, Sundsvall, har avlidit efter en tids sjukdom, 68 år gammal. Hans närmaste är makan Inga-Maj samt döttrarna Kerstin och Jenny med familjer.
***
Han var född i Trollhättan och växte upp i Sundsvall där han efter avslutad skolgång gjorde värnplikten vid Kustartilleriet. Därefter studerade han i Uppsala och utbildade sig till lärare. Han tjänstgjorde först i Sundsvall och sedan i Timrå fram till sin pensionering.
Ett av hans stora fritidsintressen var byggandet av modellbåtar, en stor del av sin verksamhet ägnade han åt både modellflygplan och flaskskepp samt örlogsfartyg. Otaliga flaskskepp skapades av hans skickliga händer, bland annat en liten miniatyr av s/s Primus innesluten i en glödlampa. Modeller signerade PH har varit åtråvärda långt utanför Sundsvall. Med stor kännedom om örlogsfartyg renoverade han en ståtlig modell av jagaren HMS Sundsvall men gjorde även nybyggen av såväl jagare, torped och ubåtar.
Speciellt intresse ägnade han den tekniska utvecklingen av ubåtar och vid familjens sommarställe i Östtjärn fick hans modell-ubåtar göra provturer både i över- och undervattensläge.
Som aktiv medlem i Flottans Män, Sundsvall, har han frikostigt delat med sig av sitt stora kunnande och det är med stor saknad vi nu tar farväl av en kamrat som med sin fina humor och glada sinne lämnat oss.
För Flottans Män i Sundsvall
Bertil Graeve
ordförande

Mer läsning

Annons