Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Till minne av Sven-Olov Eriksson

Annons
Sven-Olov Eriksson, Nilsböle, Liden, har omkommit genom en tragisk olycka. Han sörjes närmast av makan Ulla-Britt och barnen Margareta, Christina och Tommy med familjer.
***
Sven-Olov bodde och var verksam i hela sitt liv på den gård där han var barnfödd. För en kort tid sedan kunde han och hustrun Ulla-Britt fira sin femtionde bröllopsdag. Tillsammans med barnen och deras familjer var de en stor sammansvetsad och lycklig familj. Hemmet och familjen var alltid det viktigaste i Sven-Olovs tillvaro.
Det utstrålade alltid ett lugn omkring Sven-Olov och han skapade genom sin personlighet en känsla av trygghet. Som den självlärde person han var fanns alltid den så viktiga idérikedomen att ta till. Inte sällan kunde han överraska med något underfundigt och glimten i ögat saknades aldrig.
I jakt- och fiskefrågor var han genuint intresserad och han var engagerad i flera föreningar. Sven-Olov återkom ofta till vad han kallade "älven som tystades". När Bergeforsens kraftverk byggdes 1955 upphörde möjligheten till fiske av lax, sik och laxöring för all framtid. Han kunde inte förlika sig med förlusten av det för bygden så viktiga älvfisket.
I hela 20 år var han kassör i Lidens hembygdsförening. Han var noggrannheten själv och varje år delade revisorerna ut superlativer över hur den ekonomiska verksamheten handhafts. Sven-Olov var mycket mångkunnig och engagerad i allt som hade med hembygdsföreningen och hembygdsgården på Vättaberget att göra. Hans framtida vision var att få komplettera övriga byggnader på Vättaberget med ett utställnings- och hantverkshus.
Sven-Olovs insats för Lidens hembygdsförening går inte att mäta i pengar. För några år sedan tilldelades han Bestyrelsens för Nationaldagens firande förtjänstplakett för förtjänstfulla insatser under många år i Lidens hembygdsförening. Hans stora kunskap och mångåriga engagemang har givit den trygghet för föreningen som en stabil kontinuitet skapar. Som ordförande hade jag dagligen kontakt med Sven-Olov i ärenden av vitt skilda slag. Inte någon fråga, stor eller liten, var omöjlig för honom. Det är personer som Sven-Olov som är grunden för omsorgen om och värnandet av hembygden.
Det är sorg över dödsbudet och saknaden är stor efter en äkta hembygdsvän.
Kerstin Åhström
ordförande
Lidens hembygdsförening

Mer läsning

Annons