Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Till minne av Sven Tyrland

Sven Tyrland, Örnsköldsvik, har avlidit 59 år gammal. Hans närmaste är hustrun Jeaneth Ron-Tyrland.

Annons
En kollega och sann vän sedan 30 år tillbaka har gått ur tiden.
Svens far var anställd vid Vattenfall, en så kallad vattenrallare, vilket gjorde att Sven under barndomen flyttade runt till olika orter i landet.
Under sin utbildning till civilingenjör vid Chalmers Tekniska Högskola i Göteborg kom Sven att intressera sig för akustik och gjorde bland annat ett examensarbete "Konstruktion av en monitorhögtalare" som blev en bestseller på institutionen. Detta genuina intresse gjorde att han med färsk examen i bagaget anställdes av akustikkonsulten Ingemanssons Ingenjörsbyrå. Efter introduktion på företagets huvudkontor i Göteborg flyttade Sven med familj till Norrland och bosatte sig i Själevad samt blev sedermera ansvarig för Ingemanssons kontor i Örnsköldsvik.
Svens outsinliga intresse för teknik i allmänhet och ljud och vibrationer i synnerhet gjorde honom snabbt aktad och respekterad i industrin, av byggentreprenörer och arkitekter. Sven kom att bli en av företagets hörnstenar genom sin breda inriktning och stora allmänbildning. Sven var ett levande bollplank för alla som behövde hjälp med något besvärligt akustiskt problem. Detta var Sven i ett nötskal; hans vetgirighet och intresse visste inga gränser. Timslånga telefonsamtal med kollegor på Ingemanssons olika kontor hörde till rutinen och gjorde att alla vi andra fick del av hans kunskaper.
När Sven nu är borta känns det väldigt tomt. Livet kommer att gå vidare men det saknas en dimension. En humanist och inspirationskälla har gått ur tiden.
Sonny Berndtsson och Leif Rydén
för Ingemansson Technology AB

Mer läsning

Annons