Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tillbaka på festplatsen

/
  • Övre raden: Åke Wedin, Sten Fagerdal, Stig Bertil Hjort, Lennart Björk, Bert Westin, Kjell Hiller, Jan Edström.    Nedre raden: Britt-Marie Grandin, Inger Högström,  Anna-Märta Nordstrand, Kerstin Sehlin, Majvor Karlsson,Ulla Nordlinder, Barbro Nilsson.

Efter 60 år träffades återigen klasskamraterna från Kyrkmons skola. Så här berättar initiativtagaren Britt-Marie (Olsson) Grandin om klassen och festen som hon och Anna-Märta Nordstrand ordnade.

Annons

"Inför sjunde och sista året, innan fortsättningsskolan tog vid, slogs en rad småklasser ihop på Kyrkmons skola.

Vi kom från Ängom, Baggböle, Harv, Ulvbergsskolan och Åke Wedin och jag kom, som vi sa på skämt, från Björköns högre allmänna läroverk.

Vi fick läraren Gunnar Kjellberg, han var en bra lärare, han såg oss och sa att vi dög om vi bara gjorde vårt bästa. Vi var hans första klass.

Vi blev väl inga stjärnor men vi fick lära oss att säga tack, tant och farbror, niga och bocka och att inte vara näbbiga mot äldre. Han blev senare skolchef, vi gillade honom mycket.

Vi fick åka på skolresa till Repbäcken i Dalarna med Gunnar och Violet som bor i Kvissleby. De var på bröllopsresa. Vi skötte oss bra säger Violet.

Sedan infördes att man skulle gå i fortsättningsskola med skolkök och slöjd.

Efter 30 år hade vi återträff på restaurang Marquise men där kunde vi ju inte prata så vi for hem till mig i min tvåa, vi var 23 personer där. Och inget hade jag hemma så vi drack kaffe hela natten. Åke Wedin kokade kaffet. Vi blev nog pigga av kaffet, för den sista gick 05.30.

Fast vi trodde nog inte att vi skulle dröja 30 år till. Vi har bara väntat på att någon skulle dra igång. Som tur var så hade jag klasslistorna kvar sedan vi hade 30-årsfirande. Men Anna-Märtas dotter hjälpte oss med datalistor, då blev det ju enkelt, så det är inte så dumt med data.

De flesta av oss bor i närheten och några i Överkalix, Kolsva, Karlholmsbruk, Karlskoga och Stockholm. Det var jätteroligt att träffas och prata och prata. Därför var det bra att träffas på Ovansjöparken med god mat.

Nu på 60-årsfesten så var vi 14 personer, åtta personer och magistern är borta och några kunde inte komma av olika skäl. Jag undrar om vi hinner med en träff om sådär tio år, då är vi 84 år. Det skulle vara kul."

Mer läsning

Annons