Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ulf Einarsson 29 år

/
  • Bandyspelaren Ulf Einarsson (till höger) tog SM-guld tillsammans med sitt Hammarby IF i år. I dag fyller han 29 år.

Annons

För 29 år sedan, 1981, föddes bandyspelaren Ulf Einarsson. Han är son till förre förbundskaptenen Curt Einarsson och har spelat för Vetlanda, Boltic Göta, ryska Raketa Kazan och Hammarby, där han blev svensk mästare i år.

För 62 år sedan, 1948, föddes den amerikanska konståkaren Peggy Fleming. Hon gjorde sig känd för sin lätta och graciösa stil och det var snarare den, i stället för muskulös kraft, som gjorde att hon blev världsmästare som 18-åring 1966. Sedan vann hon också de två följande VM:en 1967 och 1968. 1968 tog hon även OS-guld i Grenoble och blev därmed den yngsta av alla vinnare under spelen. Som så många andra konståkare lockades hon snart över till den professionella konståkningscirkusen och har även jobbat som sportkommentator.

Namn vi minns

För 131 år sedan, 1879, föddes den franskfödde men brittiske författaren, journalisten och humoristen Hilaire Belloc. Han skrev bland annat underhållande men mycket subjektiva historiebetraktelser, dikter och essäer. Tillsammans med sin vän GK Chesterton gav han ut en rad humoristiska böcker som George Bernard Shaw beskrev som verk av "The Chesterbelloc". Hilaire Belloc avled 1953.

Annons