Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ulf Stecksén 70 år

Ulf Stecksén har varit aktiv i föreningsliv i många år och själv spelat hockey på en hög nivå. I dag fyller han 70 år.

Annons

– Jag är väldigt engagerad i olika föreningar och samhällsfunktioner. Jag är sekreterare i var och varannan förening i dag. Det beror nog på min erfarenhet från yrkeslivet som jag har stor nytta av i dagsläget, säger han.

Ulf är född och uppvuxen i Hörnefors. Han gick ut gymnasiet i Umeå och tog senare en examen från Umeå universitet 1973. Efter det jobbade han många år som personalarbetare på Ånge Kommun.

– På kommunen hade jag hand om allehanda personalfrågor. Med tiden blev jag sedan personalchef och fick större övergripande ansvar under årens lopp, säger han.

Ulfs intresse för föreningslivet tog sin början under 70-talet då han blev värvad till hockeylaget Nacka SK i Stockholm. Där var han både hockeyspelare i laget och sportchef på samma gång.

– Jag var nere i Stockholm i några år och spelade och ansvarade för Nacka SK. Sedan flyttade jag tillbaka upp till Umeå eftersom jag hade min familj där. Från Umeå flyttade vi senare till Ånge där vi bor än i dag.

Intresset för hockey ökade successivt med tiden. Till sist gick det så långt att han fick vara med och ansvara för utvecklingen av hockeyspelande ungdomar i Medelpad.

– Jag var tränare för både pojklag och A-lag. Sedan fick jag ett mer övergripande ansvar för hockeyn i Medelpad.

Ulf minns några speciella tillfällen då han träffat några av hockeyns största stjärnor.

– Jag har bastat med Saku Koivu – en av finlands bästa hockeyspelare genom tiderna. Dessutom har jag delat rum med Peter Forsberg någon gång på 80-talet när jag umgicks med hans pappa Kent. Och så har jag spelat fotboll med några Nordahlare när jag var yngre, säger han.

I dag är Ulf engagerad i många föreningar. Ett av hans största intressen är den lokala hockeyklubben Ånge IK.

– Vi är en grupp pensionärer som följer Ånge IK så mycket vi kan. Jag är ansvarig för att filma matcherna eller se till att det blir gjort, säger han.

Förutom att engagera sig i hockeyföreningar så har Ulf även ett annat stort intresse; golf.

– Jag tog grönt kort 1990. Sedan dess har jag hjälpt till att utbilda folk att ta grönt kort och jag har även varit distriktsdomare i golf. Sen är jag ingen duktig golfare, men det är en annan sak, säger han.

Mer läsning

Annons