Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utrikesnytt i korthet

Annons
POLITIKER GILLAR POTTER. Da Vinci-koden och senaste Harry Potterboken tillhör favoriterna när medlemmar av det brittiska parlamentet har fått redogöra för sitt val av semesterlektyr i sommar. Da Vinci-koden toppar listan. Tvåa kommer en biografi över politikern William Pitt den yngre, som bara nätt och jämnt slog Harry Potter som kom på tredje plats. Som god fyra angavs en biografi över Mao Zedong. Premiärminister Tony Blairs kansli vägrade avslöja vilken lektyr denne har valt att ta med på sin semesterresa till Västindien. (TT-AFP)

BUSH FÅR BERÖM. "Gubben kan köra", erkände sjufaldige Tour de France-vinnaren Lance Armstrong sedan han följt med president George W Bush, 59 år, på en 27 kilometer lång cykeltur nära presidentens ranch i Texas. "Jag trodde inte att han skulle pressa sig så mycket, men det gjorde han", sade Armstrong till ABC News. Kanske hade de vänliga orden samband med att Armstrong själv slagit sitt eget dagsrekord i arbetet med att samla in pengar till cancerforskning. "Jag har aldrig bett någon om så mycket pengar förut", sade Armstrong som inte närmare gick in på några detaljer om Bushs eventuella löften. (TT-AFP)

SORTI I STOR STIL. Den amerikanske författaren Hunter Thompson fick sin sista önskan uppfylld: hans aska sköts upp i luften från ett torn i ett mäktigt fyrverkeri från hans hem i Aspen, Colorado. Thompson ses som skapare av gonzojournalistiken, där författaren i allra högsta grad är närvarande i reportaget. Hans mest kända bok, Fear and Loathing in Las Vegas, om en resa i ständigt drogrus, filmades 1998 med Johnny Depp. Han blev nära vän till Thompson och fanns bland de 300 närmast sörjande som beskådade fyrverkeriet. Vapen-, sprit- och drogälskaren Thompson sköt sig i februari i år. En av hans mest kända uttalanden rörde allt detta och lite till: "Jag vill verkligen inte råda någon att använda droger, alkohol, våld eller vansinne, men allt det där har alltid fungerat för mig." Sin önskan om att få skjutas upp i luften efter sin död meddelade han i en BBC-dokumentär 1978. (TT-AFP)

Mer läsning

Annons