Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utrikesnytt i korthet

Annons
SKILSMÄSSA PÅ AMERIKANSKA. En man i Florida som var trött på sin fru och ville bli av med henne hoppades kunna skrämma bort henne med en lögnhistoria om hur han rånat och mördat en liftare. Han berättade med många detaljer hur han slagit ihjäl mannen och begravt liket i en skog. Efter att ha gripits av polis upprepade han historien. Sedan liket dock visat sig vara i livet och vid god vigör har mannen nu åtal att vänta för stöld av upphittad plånbok och falsk vittnesmål. Han riskerar också att få betala för det arbete polisen gjort i onödan. (TT-AFP)

SEXBLUFF. Åtta månaders fängelse villkorligt blev straffet för en anställd vid ett försäkringsbolag i Düsseldorf, som ägnat sig åt telefonsex på företagets bekostnad. Han hade ringt mer än 160 samtal till en kostnad av sammanlagt nästan 16 000 euro (150 000 kronor). Mannen var inte alls ute efter att hetsa upp sig över själva samtalen, utan att lura arbetsgivaren på pengar. Han hade nämligen gjort upp med en kvinna på sexserviceföretaget att de skulle dela på förtjänsten. (TT-Reuters)

I FÄDRENS SPÅR. När Monacos nye härskare furst Albert II får tid över i april nästa år, ska han åka hundsläde till Nordpolen. Avfärden ska ske från den ryska polarbasen Borneo, bara tio mil från Nordpolen. Albert berättar att han inspirerats till polaräventyret av förfadern Albert I, som vid sidan av regerandet var oceanograf och bland annat studerade arktiska glaciärer och isflak. (TT-AFP)

Mer läsning

Annons