Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kärleksfulla pirater i hamnen

/
  • Gina och Fredrik Jacobi Muskos valde att gifta sig på lite annorlunda vis. De gifte sig vid havet iförda piratkostymer. FOTO: Emma Kvarnlöf

Kyrkklockor har klämtat, klänningar sytts och fester planerats. I sommar är det många som gift sig. Men det var inte många som lovade evig trohet i piratkostym.

Annons

Ett gäng pirater syntes längst Sundsvalls gator förra helgen. Men frukta ej, piraterna var nämligen vänligt sinnade gäster på Gina och Fredrik Jacobi Muskos bröllop.

Hur kommer det sig att ni hade ett piratbröllop?

– Det var mest en slump, vi råkade gå förbi maskeradaffären och såg en rock som passade mig. Och då började vi fundera på pirattemat, säger Fredrik.

Men även om rocken passade var det inte den som Fredrik slutligen bar fram till altar…, fram på kajen. De slutgiltiga kostymerna tillverkades på egen hand och timmarna vid symaskinen har blivit många för Gina.

Vart fick ni inspiration?

– Vi började med att kolla på Pirates of Caribbean, alla tre filmerna, där fick vi idén till mitt hår så klart. Sedan rullade det vidare utifrån det, säger Fredrik.

Hade ni sedan tidigare planerat ett maskeradbröllop?

– Nej, vi hade faktiskt inte tänkt på maskerad innan vi såg rocken. Det var en spontan idé.

Vi är ju inte som Svensson någon av oss så vi ville göra någonting annorlunda.

Även gästerna hade engagerat sig i sommarvärmen och ordnat kostymer som anstår pirater. Och som sig bör när det gäller pirater uttalades löftena i anslutning till havet.

Även prästen var med på noterna.

– Han var lika engagerad. Han hade hittat en dräkt från 30-talet, säger Fredrik.

Även om svaret känns givet går den sista frågan inte att undvika.

Har du någon favoritpirat?

– Det finns ju bara en, Jack Sparrow.

Annons