Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Slalomtalangen utan medalj

Axel Lindqvist, 16, ledde efter första åket i inofficiella ungdoms-VM. I andra körde han ur.
– Han var besviken, men gick för guldet, säger hans tränare Niklas Lindqvist.

Annons

Tillsammans med fem andra svenskar men ensam från Sundsvalls Slalomklubb deltog Axel Lindqvist i helgen i Trofeo Tropolino, en klassisk tävling i Italien som också räknas som inofficiella ungdoms-VM.

I fredagens slalom såg det som sagt ut att bli en framskjuten placering, men i branten föll han på ända.

– Han kände att han ville gå för det, att ta guld. Och jag stöttade honom i det, att han skulle göra det han kände för. Självklart var han besviken efteråt, men det ger också erfarenhet som han kan nytta av i framtiden, säger Niklas Lindqvist, tränare och pappa till Axel.

På lördagen var det storslalom – men på grund av dåliga väderförhållanden valde arrangören att ställa in det andra åket. Då var Axel någonstans runt nummer 30.

– Vi hade vissa förhoppningar eftersom svenskar ofta är bra i storslalom, men han startade bland de sista och fick det svårt att tillhöra toppen. Men summa summarum tycker han nog ändå att det har varit en bra upplevelse och han har fått en bekräftelse på att han kan vara med i världstoppen, säger Niklas Lindqvist.