Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Släng aldrig farligt avfall i soporna

Replik på insändare: “Vart har miljötänket tagit vägen?”, ST den 15 januari.

Tack för dina synpunkter. Att det är för få besökare på Farligt avfall-centralen i Bydalen är inte den enda anledningen till att vi på Reko har valt att stänga den. Vi kommer under 2016 att påbörja ett arbete som innebär att vi ska samla in småelektronik, batterier och ljuskällor vid villafastigheter, något vi gör för att förbättra servicen för våra kommuninvånare. Bor du i flerfamiljshus så finns det möjlighet för fastighetsägaren att skaffa ett skåp för farligt avfall. Tömningen av dessa skåp är kostnadsfri.

Endast cirka nio procent av de som besöker Farligt avfall-centralen lämnar farligt avfall, till största delen småelektronik, batterier och ljuskällor. Övriga 91 procent nyttjar endast återvinningsstationen på området för att lämna tidningar och förpackningar. Det är inte Reko, utan Förpacknings- och tidningsinsamlingen som har hand om den. Den största delen av kostnaden för att driva Farligt avfall-centralen är fasta kostnader som inte påverkas av öppettiderna, så att dra ner på öppettiderna till ett par eftermiddagar i veckan skulle inte göra någon märkbar skillnad.

Miljöfarligt avfall, som nagellack, målarfärg och parfymer till exempel, ska självklart aldrig hamna i hushållssoporna utan ska lämnas vid någon av våra återvinningscentraler. Vi har även sett över öppettiderna på dessa och har utökat öppettiderna successivt för att möjliggöra för privatpersoner att komma när det passar dem.

Läs fler insändare här:

Jonas Strandberg,

Verksamhetsansvarig, Reko Sundsvall AB

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel