Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Slaskväder på ingång – stor risk för snöblandat regn

Snöblandat regn drar in över Medelpad under onsdagseftermiddagen i samband med att ett större nederbördsområde drar in över landet. SMHI har utfärdat klass 1-varning i Hälsingland och Dalarna på grund av snöfall.

Annons

Under onsdagen drar ett nederbördsområde med snöblandat regn in över Medelpad samtidigt som plusgraderna hänger kvar vilket kan ge en del slask som följd.

Vid tretiden förväntas det börja falla snöblandat regn i länet. Enligt prognosen kan det komma upp mot sju millimeter nederbörd, mätt i smält form.

Nederbördsområdet kommer in söderifrån, SMHI har utfärdat klass 1-varningar i en rad län från västkusten till Hälsingland. Men för Västernorrland är ingen varning utfärdad.

– Snöfallet drar vidare norrut under onsdagskvällen, säger Maria Jönsson, meteorolog på Foreca.

■■ Följ nyhetsflödet och få pushnotiser om viktiga händelser från ditt närområde. Ladda ner Sundsvall Tidnings nya app här, till Iphone eller till Android!