Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Slink in har flyttat

Nu har Slink in flyttat.
Efter flera år i city körs verksamheten ut från stadskärnan.
– Vi kommer för långt bort från missbrukarna vid Navet, säger Slink ins Bengt Persson.

Slink in har i flera år drivit dagverksamhet för missbrukare och socialt utsatta i parkeringshuset på norra sidan av Selångersån.

På Slink in har missbrukarna som hänger runt Navet och vid ån kunnat komma in för en kopp kaffe, eller för att få hjälp med allt från myndighetskontakter till tvättning av kläder.

Men nu har hela verksamheten alltså flyttat. På tisdagsmorgonen gick flyttlasset från Parkeringshuset till Villagatan i utkanten av stadskärnan.

Flytten sker för att fastighetsägaren Skifu tycker att Slink in ökar otryggheten och skadegörelsen i området vid parkeringshuset, men också för att socialnämndens politiker säger sig vilja utveckla verksamheten.

Slink in flyttar in i det gamla nedlagda dagiset Solgläntans lokaler på Villagatan.

– Det är fina lokaler. Vi får fler rum att hålla till i och en egen tomt med gräsmatta. Där kan vi grilla, plantera blommor och spela boule säger Bengt Persson och Marika Ejleström på Slink in.

Lokalerna är bra men inte läget. Bengt Persson oroas över det ökade avståndet till Navet. Det spelar ingen roll hur bra lokaler man har om man inte lyckas locka dit de missbrukare man är satt att hjälpa. Till gamla Slink in vid parkeringshuset föll det sig naturligt för de socialt utslagna att ta en sväng förbi lokalen för en kopp kaffe. Nu krävs det mer av en aktiv handling.

Därför ska Slink in också ändra inriktningen på sin verksamhet i och med flytten. Om missbrukarna inte söker upp Slink in får Slink in söka upp dem.

– Det blir mer uppsökande verksamhet, det vill säga att vi går ut på stan och hämtar in missbrukarna, säger Bengt Persson.

Han har gjort det även tidigare vid några tillfällen; gått runt till toaletter och andra tillhål i Stenstan i sällskap med socialsekreterare, och hämtat in berusade eller neddrogade personer.

– Vi får antagligen ägna oss mer åt sådant i framtiden, säger Bengt Persson.