Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Slink Ins besökare fick nya frisyrer, fixade naglar och massage

Slink In har haft besök av frisör- och hudvårdsutbildningen på Västermalms skola.
Eleverna klipper, masserar och fixar naglarna på stans missbrukare och hemlösa.
– Det är otroligt fint att de här tjejerna ställer upp, säger Marika Ejleström på Slink In.

Frisörbesöket är en återkommande tradition. Någon gång om året brukar Slink In bjuda in frisörer som utför gratisklippningar åt socialt utsatta.

Många av gästerna på Slink In har inte råd med, eller prioriterar ner, frisörbesök.

– Men det är lika viktigt för dem som för alla andra att känna sig fina och behövda, säger Marika Ejleström som jobbar på Slink In.

I år tog ett tiotal elever från frisör- och hudvårdsprogrammet på Västermalms gymnasium hand om klippningarna. Eftersom de också utbildar sig inom hudvård och till spa-terapeuter kunde de även erbjuda massage och nagelmanikyr.

Och erbjudandet var populärt. Flera besökare på Slink In passade på att skaffa nya frisyrer eller få gratis massage.

– Det är bra. Tjejerna är snälla som gör det här, säger Bertil Sjöström som fick sitt hår klippt.

Eftersom behovet är stort vill initiativtagaren Bertha Gebril att frisörbesöken ska ske oftare än någon gång per år. Även socialt utsatta människor vill klippa håret oftare än så.

– Vi ska försöka göra det här var tredje månad i framtiden, säger Bertha Gebril.

Det är dock osäkert om Västermalms frisörutbildning kan vara med så länge till. Utbildningen hotas nämligen av nedläggning. Inom kort väntas lokalpolitikerna i kommunens barn- och utbildningsnämnd ge besked om att frisör- och hudvårdsutbildningen läggs ner.

– Det är jättetråkigt om det blir så. Det är tråkigt för oss men också för Slink In om vi inte kan komma hit längre, säger frisöreleven Gabriella Ekstedt.

Läs mer:

"Jag har inte råd att klippa mig"

Frisörer gör gratisklipp på Slink in