Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sliten konst ställs ut i Wien

Trasiga, mögliga och maskätna verk av österrikiska konstnärer ställs ut i en okonventionell "gömda skatter"-utställning.

Det är det anrika Leopoldmuseet som visar upp 185 verk som sträcker sig från stolar, lampor och målningar. En Robert Russ-tavla har revor i duken och flagnande färg, en porslinsfigur saknar ett huvud och oljemålningar av Cecil van Haanen har blivit offer för hungriga trämaskar.

– Vanligtvis går du till museet för att beundra verk i perfekt skick. Här visar vi upp den mörka sidan av vår samling, säger Leopolds nya chef Hans-Peter Wipplinger.

Han och museet hoppas med utställningen hitta personer som är villiga att skänka pengar för att kunna rädda de slitna skatterna. Totalt beräknas närmare motsvarande 3,5 miljoner kronor behövas för att återställa dem. (TT-AFP)