Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Slog kvinna med dammsugarrör

Med röret till en dammsugare tryckte mannen till kvinnan i en trappa. Nu döms han för misshandel.

Kvinnan och mannen som tidigare varit ett par hade svårt att komma överens om sitt gemensamma barn. I februari förra året ska mannen ha hämtat barnet på dagis utan att först komma överens med barnets mamma om det. När hon kom till mannens bostad ska de ha haft en diskussion som slutade med att mannen tryckte till henne med röret till en dammsugare. Efteråt fick kvinnan ett stort blåmärke på ena armen.

Mannen döms nu för misshandeln trots att han nekat till den och sagt att han bara puttade lite på kvinnan. Ett rättsintyg samt uppgifter från vittnen har övertygad tingsrätten om att mannen orsakat skadan på kvinnan.

Han döms även för hemfridsbrott sedan han trängt sig in hemma hos en annan man och för skadegörelse då han kastat en kvinnas handväska i marken så att den och hennes mobiltelefon som låg i väskan gick sönder.

Sundsvalls tingsrätt dömer mannen till villkorlig dom och 80 dagsböter.

■■ Följ nyhetsflödet och få pushnotiser om viktiga händelser från ditt närområde. Ladda ner Sundsvall Tidnings nya app här, till Iphone eller till Android!