Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Slog man medvetslös på parkering i Sundsvall – man döms till skyddstillsyn

En man fick tre knytnävslag i ansiktet och föll medvetslös till marken på en parkering i Sundsvall. På marken fick han ytterligare slag. Nu döms en man i 30-årsåldern för misshandel.

Händelsen inträffade i februari förra året på en parkering i Sundsvall. En diskussion mellan gärningsmannen och en kvinna slutade med att en tredje person försökte putta bort mannen. Men det slutade med att han själv fick tre knytnävsslag i ansiktet och föll till marken.

Kvinnan har berättat i förhör att 30-åringen fortsatte att slå på den medvetslöse mannen. Målsägande själv har inget minne av vad som skedde efter att han landat på marken. 30-åringen menar att han handlade i nödvärn. Enligt honom slog målsägande honom i ryggen, och av ren reflex slog han honom i ansiktet, som i sin tur ledde till att föll ned på marken.

Tingsrätten konstaterar att det genom målsägande och bland annat kvinnans uppgifter är styrkt att 30-åringen utdelat, i vart fall två slag mot målsägande när han låg på marken. Det har heller inte varit fråga om nödvärn eftersom gärningsmannen slagit mannen när han låg på marken.

Mannen förekommer sedan tidigare under nio avsnitt i belastningsregistret. Han bedöms även ha en riskfylld eller skadlig relation till alkohol.

30-åringen döms nu för misshandel, och påföljden bestäms till skyddstillsyn.

FLER NYHETER:

Polishunden Jebas Yatzy har somnat in – räddade många liv och älskade sitt jobb

För Plus-kunder: Ny snabbmatsrestaurang på gång i Birsta: "Jag vill öppna så fort som möjligt"

11-årig Sundsvallstjej vädjar om höjda polislöner i brev till Stefan Löfven – här är hans svar

För Plus-kunder: Liam har släppt självhatet – den tidigare Idol-deltagaren har kommit långt i sin könskorrigering

■ ■ Ladda ner vår app till Iphone eller Android – få senaste nytt direkt i mobilen.