Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Slog ner demonstrant och butikspersonal – kvinna från Sundsvall döms till fängelse

En kvinna från Sundsvall döms till fyra månaders fängelse efter att ha begått flera brott. Bland annat slog hon en kvinna som jobbar i en matvarubutik i Sundsvall och misshandlade en annan kvinna som deltog i ett demonstrationståg i Hudiksvall.

Annons

Det var förra våren som kvinnan, som är i 30-årsåldern, var inne på en matvarubutik i Sundsvall. En som jobbade i butiken fick höra att kvinnan var aggressiv och följde därför efter henne vid fruktdisken. När kvinnan märkte att hon blev förföljd blev hon hotfull och när hon kom till kassan slog hon kvinnan som arbetade i butiken.

Slaget var med knuten näve och träffade kvinnans tinning. Den aggressiva kvinnan var sedan nära på att ge sig på personalen igen, men hon blev då nedbrottad på marken.

I höstas misshandlade kvinnan en annan kvinna. Det brottet begicks under en demonstration i Hudiksvall. Den nu dömda kvinnan skrek åt demonstranterna och när de bad kvinnan att vara tyst misshandlade hon en kvinna som gick i tåget.

Hon slog henne flera gånger med knuten näve i ansiktet.

Kvinnan förekommer sedan tidigare i 14 avsnitt i belastningsregistret. Utöver två fall av misshandel döms kvinnan även för stöld, förgripelse mot tjänsteman, två fall av våldsamt motstånd och våld mot tjänsteman.