Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Slöseriet måste sluta – lägg ner landstinget och privatisera all sjukvård

Torsdag 28/12 hade Ove Öst en artikel i ST angående vinsten i de privata vårdcentralerna. Bra undersökning. De privata vårdgivarna går med vinst. Varför gör inte de landstingsdrivna det? De privata drivs av proffs. Landstinget drivs av politiker som ingenting kan. Där kommer prestigen i första hand, och fallskärmar till cheferna är också viktigt för våra politiker. Landstinget går back 58 miljoner!

För Plus-kunder: 13,5 miljoner i aktieutdelningar inom privata primärvården i länet – den offentliga mot brakförlust

Privatisera all sjukvård, det blir både billigare och bättre, samt att vi får in skattemedel. Man kan inte slösa med skattepengarna så som landstinget gör. Hur många miljoner har gått till fallskärmar de senaste åren?

Landstinget klarar bevisligen inte sitt uppdrag, ändå tar man på sig mer jobb genom att överta uppgifter från länsstyrelsen. Finns det ingen vettig människa inom landstingsstyrelsen?

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Hösten 2012 var jag på Nacksta vårdcentral, läkaren skickade mig på röntgen och 26/11 2012 blev jag röntgad i Härnösand, men det har jag inte fått svar på ännu. Sommaren 2015 var jag på akuten och blev skickad på en skiktröntgen, inget svar därifrån har kommit ännu. Det är landstinget det.

Det bästa vore att helt lägga ned landstinget.

Håkan i Sundsvall

Läs också:

Trots hårt pumpade pratbubblor är vi i dag sämst på primärvård

Stod inte ut med smärtan men fick ingen hjälp – 24 veckors väntan på operation

Pengar sätter hinder för kunskap i vården – personalen skriker ut sin frustration

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel