Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Slut på tålamod – vill flytta härifrån

Hur mycket ska man behöva stå ut med från störande grannar? Mitt tålamod är verkligen långt, men nu är det slut .

Vi bor på Bergsgatan i ett av Mitthems hus.

Flyttade in för snart tre år sedan. Under hela denna tid har vi störts av en granne ovanpå oss, som enligt grannen själv och Mitthem har en hobbysnickarverkstad i sin bostad – vilket inte är tillåtet. Vissa morgnar borras det så högt så hela familjen vaknar. Det är inget vanligt borrande, utan låter som om det borras i betong . Och det spikas och slängs verktyg i golvet – vårt sovrumstak. Det hyvlas med maskin så våra sovrumsväggar vibrerar.

Jag har pratat vänligt med grannen och förklarat att ljuden hörs väldigt väl ner till oss. Jag har pratat med Mitthem, som ringt upp grannen flera gånger, och även varit hem till honom.

I kväll ringde jag, efter tips från Mitthem, för första gången till Trygghetsjouren, som i sin tur hänvisade till Mitthem.

Vi betalar över 9 000 kronor i månaden för att bo i en snickarverkstad. Så känns det. Ett hem vill man ju trivas i. Och det här handlar inte om några tillfälliga störningar.

Nu hoppas jag att vi så småningom kan flytta härifrån, situationen börjar kännas ohållbar.

Eva K, Bergsgatan, Sundsvall

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Läs också:

SD-sympatier beror på rädsla för mindre slantar i egen börs

Håll snattran under spelets gång

Återinför vårdbiträden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel