Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Slutet nalkas för Mötley Crüe

De är en hedonistisk rockcirkus som närmar sig den sista föreställningen.
Pudelrockfarbröderna i Mötley Crüe hoppas kunna lyfta Globen när deras avskedsturné når Sverige på måndagen.

Annons

Rock, partaj och "Girls, girls, girls" - så lyder den heliga treenigheten efter vilken Mötley Crüe rättat sig i snart 35 års tid. Men även den bästa festen har sitt slut, någonting som den skandalomsusade Los Angeles-kvartetten påminner om med sin turnéparoll: "All bad things must come to an end".

Att vara smakfulla är kanske det sista Mötley Crüe skulle kunna anklagas för, men till skillnad från band som Judas Priest och Kiss - vars avskedsturnéer mer varit ett "på återseende" än ett farväl - så vill Tommy Lee och de andra avsluta med någon sorts "värdighet" i behåll.

– Vi ville inte bli som de andra. Det är så många band som kör på och kör på. Till slut spelar de på någon lantbruksmarknad i ett land långt bort, och det tycker jag är fucked up, sade Tommy Lee till TT i somras.

Sommarens spelning på Sweden Rock upplevdes som en besvikelse av många. Men i Globen, när det "på riktigt" är sista gången i Sverige, tänker Mötley Crüe göra allt för att gå på knock.

Eller, som Tommy Lee uttryckte det:

– Vi vill avsluta på samma sätt som vi började - med en riktig jävla smäll.